In-Ear vs On-Ear vs Over-Ear Hörlurar

När du handlar efter ett nytt par hörlurar är det första du bör avgöra om du letar efter in ear trådlösa hörlurar eller over-ear-hörlurar. Var och en har sina fördelar och nackdelar och de bästa hörlurarna för dig beror på vad du vill ha.

In ear vs Over ear vs On ear hörlurar

In-Ear hörlurar

Ibland kallas hörlurar eller “öronsnäckor”, hörlurar i örat är kanske den vanligaste typen av hörlurar idag. De vita “öronsnäckorna” som kommer i lådan med varje ny iPhone har gjort dem till ett måste tillbehör. På väg ut genom dörren till klassen ser den genomsnittliga högskolestudenten sannolikt till att de har sina nycklar, plånbok, mobiltelefon och öronproppar.

Bärbarhet

På grund av sin lilla storlek ger in-ear-hörlurarna det högsta när det gäller bärbarhet. Vissa kommer med en resväska, men för många är det så enkelt som att slå in sladden runt fingrarna några gånger och kasta dem i väskan eller fickan.

Tangling kan dock vara ett problem, så leta efter hörlurar i örat som kommer med trasselfria sladdar.

Komfort

De flesta in-ear-hörlurarna passar precis innanför hörselgångens öppning och skapar en fin tätning. Andra hålls kvar med små bitar som sveper runt öronen. Hur bekväm de är beror på dina personliga preferenser och hur du kommer att använda hörlurarna.

För vissa är in-ear-hörlurar extremt bekväma, medan andra kan vara irriterande och ibland till och med smärtsamma. Vi rekommenderar att du överväger in-ear-hörlurar som använder minneskum eller Comply ear-tips, snarare än hårdplast eller kisel. Om du köper ett par som kommer med kiselspetsar, kommer de dock vanligtvis med några olika storlekar. Att hitta rätt storlek för dig är nyckeln till en bekväm passform. Hur som helst är hörlurar i örat inte idealiska för timmar långa lyssningssessioner.

Om du försöker lyssna på musik medan du joggar eller tränar är hörlurar i örat det bästa alternativet. De flesta kommer att ligga snyggt i öronen utan att falla ut, och du behöver inte kämpa med svett från läderklädda öronkåpor.

Prestanda

Eftersom in-ear-hörlurar är så vanliga idag kan det vara väldigt svårt att bedöma hela kategorin på ljudkvalitet. Du kan hitta ett par billiga, flerfärgade öronsnäckor av plast i den lokala apoteket, eller så kan du köpa högpresterande hörlurar i hörlurar från företag som Audeze, Astell & Kern och Klipsch.

En sak som de flesta i öronen har för dem är att de skapar en fin tätning inuti din hörselgång, vilket hjälper dig att isolera dig från omvärlden.

In-ear-hörlurar har små drivrutiner, så de flesta kan inte producera de typer av höjder och nedgångar som on-ear- eller over-ear-hörlurar kan. De pumpar också musiken rakt i öratrumman så att de är mindre rymliga eller “öppna” än andra typer av hörlurar.

Over-Ear hörlurar

Medan hörlurar i örat och hörlurar har sin plats, kan du troligtvis satsa att de blir ett par hörlurar om du frågar en typisk ljudentusiast om deras favoritpar hörlurar.

Bärbarhet

Även om vissa hörlurar kan fällas upp och till och med levereras med en resväska, är det inte deras starka kostym. Av alla typer av hörlurar vi diskuterar idag är hörlurar överörat de största och minst bärbara.

I stället för att åka på en resa och ta med dem kan hörlurar med hörlurar transportera dig direkt från ditt skrivbord eller soffa.

Komfort

Att ha på sig ett par bekväma hörlurar över örat är som att ha en varm filt. De stora öronkåporna täcker örat helt, så du behöver inte oroa dig för att dina öron blir ömma. Vissa avancerade hörlurar med öra kan bli ganska tunga, men se till att du letar efter ett par som har ett vadderat huvudband, bekväma dynor på öronkåporna och som inte får dig att svettas.

Vissa avancerade hörlurar över örat kan bli ganska tunga på grund av material av hög kvalitet och interna komponenter. Var noga med att leta efter ett par som har ett vadderat huvudband och bekväma öronkåpor. Det du ska se upp för här är om de får dig att svettas under långa lyssningssessioner.

Prestanda

Eftersom de har de största drivrutinerna, kan avancerade hörlurar med hörlurar vanligtvis återge det bredaste frekvensområdet, från silkeslena toppar till tät, djup bas. Genom att stänga öronen helt inuti öronkåporna, kan hörlurar med öra ge bra isolering samtidigt som de tillåter en bred ljudnivå.

Ur ett ljudperspektiv är alla de bästa hörlurarna i världen hörlurar.

On-Ear hörlurar

Denna typ av hörlurar sitter direkt mot öronen. Om vi ​​är ärliga har de inte riktigt några unika fördelar jämfört med in-ear eller over-ear hörlurar. On-ear-hörlurar handlar mer om att balansera dina behov och hitta ett lyckligt medium mellan bärbarheten i öronen och ljudkvaliteten framför överöronen.

Bärbarhet

De flesta hörlurar på örat är gjorda med tanke på resor. Öronkåporna är mindre än vad du hittar på hörlurar. Många fälls till och med upp för enkel transport. Självklart, om du får ett trevligt par, vill du hitta några som kommer med ett hårt skal för att förhindra att de skadas när du slänger dem i väskan.

Komfort

Återigen är detta en fråga om personlig preferens. On-ear-hörlurar blir vanligtvis inte så heta som överörat kan, och de sitter inte i hörselgången, vilket stör vissa människor. Å andra sidan är vissa människor mer känsliga och hörlurar på örat kan ibland leda till ömhet genom konstant kontakt med öronen.

Prestanda

On-ear-hörlurar kan inte skapa en tätning som in-ear- och over-ear-hörlurarna gör, så de lämnar vanligtvis lite att önska när det gäller ljudisolering.

Ljudets kvalitet beror verkligen mer på själva produkten än på vilken typ av hörlurar, men hörlurar i örat har större drivrutiner än in-öron, vilket innebär att de i samma kvalitet och prisklass vanligtvis kan återge ett bredare utbud av frekvenser.